
01.07-10.07
פטריוטיות מעודכנת

במרכז הקמפיין החדש של אולדספייס: אתה
ושוב נדמה ש-Old Spice נמצאים צעד אחד לפני כולם. הפעם המותג יצר משחק מחשב שעושה שימוש בנתוני הפייסבוק של המשתמש ומשלב אותם בחווית המשחק: הדמות הראשית לובשת את פרצוף השחקן ודמויות האויבים מתייחסות לנתונים שלקוחים מהפיד. עלילת המשחק מבטאת את המסר העיקרי של המותג: Old Spice מסוגל להפוך גם את אחרון הפקידים האפרוריים לגבר שבגברים. שיווק יוצא דופן וייחודי שבכל זאת שומר על הקו העקבי של המותג.
גברים אמיתיים יודעים לצחוק על עצמם
שני קמפיינים חדשים בוחרים לשים במרכז גברים שלא מתביישים לצרוך מוצרים שנתפסים כ”נשיים”. כראוי לנושא, הקמפיינים נוקטים בטון הומוריסטי שלא מבקש להילקח ברצינות.
מותג הכלים החד פעמיים Dixie מציב את הגברים אוכלי הסלט במרכז קמפיין לקראת “עונת הברביקיו” הקיצית. קוראים לזה Salad Shamming, וזה חייב להיפסק. סטולי, לעומת זאת, עוסק בתופעה הקשה של גברים ששותים קוקטיילים פירותיים. הגבר החדש אוכל סלטים ושותה וודקה אוכמניות.
הונדה בונה קמפיין לבקשת הלקוחות
דרך טובה להבטיח שהלקוחות שלך יצפו בקמפיין היא לבנות אותו על פי בקשתם. זה בדיוק מה שהמותג הונדה עשה עם מסלול מכשולים שהוא בנה לטובת ההונדה סיביק החדשה. לאחר שנאספו בקשות ברשתות החברתיות, הונדה בנתה מסלול שכולל משטח פינבול ענק ותותחי דונאטים מרובים – אתגרים שכל נהג הונדה סיביק נתקל בו יום-יום. הדגם החדש מדגים ביצועים מרשימים, והקמפיין מצליח לייצר עניין רב יותר מהקמפיינים המשוכפלים למכוניות שאנו רגילים לראות (אבל הרבה פחות מ”סע או שאני יולדת לך באוטו”).
קמפיין חזק לסיידר חזק
הסנסציה השבועית ברשת היא תוכן ווב של מותג סיידר עלום למדי, סרטון שזכה לכ50 מיליון צפיות ביומו הראשון בפרסומו בפייסבוק. המותג Smith & Forge שלח מתאמן קרוס-פיט שרירן בתחפושת גבר זקן להתחרות עם שרירנים אחרים בהרמת משקולות. הוא כמובן הפתיע את כולם ביכולותיו הלא סבירות בהתחשב בגילו. לסתות נשמטו. סמארטפונים נשלפו. התכסיס מתיישב היטב עם המיתוג של Smith & Forge, שמתגאים שהסיידר שלהם הוא “חזק”, כמו שסיידר אמור להיות. 50 מיליון צפיות, כאמור, למותג לא מוכר ובעל פריסה מוגבלת.
כמה האינטרנט שלנו מהיר? כמו יוסיין בולט
זו טענה די שאפתנית, אבל הפרסומת החדשה של Virgin Media, שמקדמת את שירותי האינטרנט של המותג, Vivid, אומרת בדיוק את זה. הפרסומת מרשימה מאוד ומציגה סגנון ייחודי: הפרסומת עשויה כולה מקטעים קצרים בני תשע שניות וחמישים ושמונה מאיות השנייה, כאורך שיאו של בולט במקצה המאה מטר. התחושה שנוצרת היא של קצב מסחרר והספק מרשים בטווח מאוד קצר – בדיוק מה שתוכל לחוות אם תתחבר לVirgin! קמפיין שמראה שאפשר להעביר מסרים אפקטיביים לא רק בסיפור, אלא גם בצורה.
Diesel Responsive Lookbook
עוד דוגמא שבא צורה ממחישה תוכן היא הלוקבוק החדשני של דיזל. דיזל מתגאה שהג’ינסים שלה גמישים ועמידים מספיק בשביל לעמוד בכל אתגר שתציבי מולם. בשביל להדגים את היכולות הללו, המותג יצר לוקבוק שמגיב לכיווץ והרחבה של החלון בו את מסתכלת על המוצרים – אם החלון מתכווץ, הדוגמן מתכופף ועושה שפגט, והג’ינס נמתח כמה שרק צריך. כך ניתן לראות את הג’ינסים מכל זוית, במגוון רחב של תנוחות, מה שאכן מדגים את הגמישות והעמידות הגדולה שלהם. בעידן של קניות באינטרנט, כל חידוש כזה יכול לעשות את ההבדל בין מותג מוביל ל”כל השאר”.
קליפ השבוע - DJ Khaled - I Got the Keys ft. Jay Z, Future
מצעד הלהיטים - ישראלי
מקום שני
מקום שלישי
מקום רביעי
מקום חמישי
מצעד הלהיטים - ארה``ב
מקום ראשון
מקום רביעי
מצעד הלהיטים - בריטניה
מקום ראשון
מקום שלישי
ג'ייסון בורן פוגש את יגאל שילון
במסגרת קידום הסרט החדש בסדרת “זהות בדויה”, מאט דיימון משתף פעולה עם ארגון הצדקה Omaze לטובת מתיחה בניחוח בלשי. דיימון טוען שהמטרה היא גיוס כספים לעמותה Water.org, אך הקשר בין מים, ג’ייסון בורן, מתיחת עוברים ושבים וסרטון יוטיוב ויראלי נשארת לוט בערפל. בכל אופן, המתיחה מוצלחת למדי ובאמת מזכירה את סוג המשימות שהסוכן בורן מבצע בסרטי הסדרה. בינתיים, שיחה ערה התעוררה בReddit לגבי האם הנמתחים הם עוברי אורח אמיתיים או שמא שחקנים מקצועיים. תיאוריות קונספירציה הן כמובן גם כן חלק בלתי נפרד מסרטי הסדרה, אז שימשיכו לדבר.

משחקי הכס: גרסאת סוכנות הפרסום
אם משחקי הכס הייתה חברת פרסום, איזה תפקיד כל דמות הייתה ממלאת?
החבר’ה בחברת הדיגיטל ההודית Chimp&z כנראה לקחו קצת קשה את הפרק האחרון של העונה השישית של “משחקי הכס” (בלי ספויילרים!), כשהם החליטו לדמיין איזה תפקיד כל דמות הייתה ממלאת אם “משחקי הכס” הייתה משרד פרסום, כולל הלקוחות. עם ציטוטים נבחרים ואימג’ים גרפיים מעולם התוכן של הסדרה, אין ספק שהחבר’ה ההודים מצליחים לבסס לחלוטין את הטענות שלהם. אז איזו דמות הייתה קופי? פלנינג? מנהלת לקוחות? קחו לעצמכם שתי דקות ובדקו את עצמכם – האם גם אתם חשבתם כמו החברים מהודו וניחשתם כמוהם? האם אתם ראויים לשבת על כס המלכות?
Upside Down Can Orangina
אחד העקרונות המסורתיים בשתיית המשקה הצרפתי Orangina הוא ניעור בקבוק הזכוכית המזוהה עם המותג – שמשפר פלאים את טעם פרי ההדר המוגז שלו, כך אומרים. אבל מה עושים אם המשקה מגיע כיום גם בפחיות? איך אנשים יצליחו לזכור לנער את האורנג’ינה וליהנות ממנה כמו שצריך למרות האיסור הלא כתוב על ניעור פחיות? משרד הפרסום הצרפתי BETC מצא פתרון חכם במיוחד: The Upside Down Can – עיצוב פשוט שגורם לאנשים לחשוב שהפחית הפוכה וכיוצא בכך- להפוך אותה כדי לבדוק איך פותחים אותה. מהלך חכם ופשוט שגם זיכה את המשרד באריה כסף לפני שבועיים בפסטיבל קאן.
כמה טיפ משאירים לרובוט?
אם ייצא לכם להיות בלונדון בשבועות הקרובים, אל תתפלאו אם במקרה תפגשו רובוט על גלגלים באמצע הרחוב. מדובר בפיתוח חדש של חברת Starship Technologies (מהמייסדים של סקייפ) שמפעילה שתי חברות סטארטאפ למשלוחי אוכל ברחבי העיר. הרובוטים, או בשמם המקצועי The self-driving robot, כבר עברו מרחקים של 5,000 מייל ברחבי העיר ו-400,000 איש ללא תאונה אחת, והם מתוכננים לשמש כשירות משלוחים ללקוחות הנמצאים במרחק של 2-3 מייל באמצעות מערכת ה-GPS והסנסורים שלהם. איך הרובוט יזהה שהוא הגיע ללקוח הנכון אתם שואלים את עצמכם? בהגיעו ליעד, הלקוח יצטרך להקיש את הקוד שנשלח אליו בהזמנת המשלוח, והרובוט בנחמדותו יפתח את המכסה שלו ויתיר ללקוח לאסוף את הזמנתו. יאמ.
גם קריספי צ'יקן וגם מטען: KFC מציגה קופסאות אוכל גרסת 2016
מסתבר שגם רשת המזון המהיר האמריקאית מנסה להתאים את עצמה לעידן הטכנולוגי-האנטי חברתי בו אנו נמצאים. ברגעים אלה ממש צעירי מומביי וניו דלהי נהנים מארוחה המגיעה באריזה חדשה וטכנולוגית במיוחד שנקראת “WHAT A BOX” – קופסת אוכל שמכילה, בין אצבעות העוף והצ’יפס, גם מטען לסמארטפון. כך לקוחות הרשת יוכלו גם ליהנות גם מהארוחה וגם לפנק את עצמם בטעינה הגונה של הסמארטפון שלהם. נכון לכתיבת שורות אלה, הפיתוח זמין רק בסניפים המוזכרים בהודו, כך שיש סיבה נוספת לקוות שהרשת תשוב לפעול בישראל (בהנחה שאין לכם בעיה עם מקור קרינה קבוע כל כך קרוב לאוכל שלכם).
Here We Cannes
בפינת החדשנות החלטנו להביא לכם שלושה קייסים שבלטו בזכות היצירתיות והחדשנות שלהם:
הקמפיינים ששינו את השיח והביאו משב רוח חדש לתעשיית הפרסום: